ניו זילנד, נובמבר דצמבר 2024 - האי הצפוני
הקדמה
ניו זילנד עמדה אצלי גבוה מאד במגירת המשאלות לטיולי חו"ל, אספתי ואגרתי הרבה חומר על 2 האיים של המדינה. מיינתי וסיכמתי ולאט לאט נוצר אצלי מסלול (כמעט) מושלם לטיול עצמאי של 4 בשעות נטו במדינה הרחוקה (מאד).
התחלתי לברר על טיסות איך מגיעים הכי מהר והכי "לא יקר" לשם ואז...........
הגיע ווטו מהצד השני שלי, "אני לא מוכנה שתנהג כל כך הרבה ימים ועוד בצד שמאל" ועוד הוסיפה – יש טיול מאורגן של חברת אקו בנובמבר עם 20 יום נטו בניו זילנד שכולל כמעט את כל האתרים שרצית להיות בהם.
והטיול הפרטי (לאחר הרבה מחשבה) הוחלף לטיול מאורגן, זה הטיול המאורגן הראשון שנרשמנו אליו לבד (זוג) ללא אף חבר שאנחנו מכירים.
הטיול הובטח בקבוצה קטנה (עד 25 משתתפים) ויציאה מהארץ עם חברת אל על דבר שמבטיח יציאה בטוחה מהארץ ללא פחד מביטולי טיסות עקב המצב המלחמתי שבו אנו נמצאים.
זמן הטיול התקרב במהירות ובוצעה גם שיחת זום ליישור הדורים, ציפיות והנחיות לטיול.
20/11/2024 – מפגש הקבוצה התבצע בטרמינל לפני הצ'ק אין ובו חולקו לנו מכשירי השמע לטיול וחגורות לסימון המזוודות. טיסת אל-על לטוקיו יצאה בזמן (19:00) ולפנינו כ- 11.5 שעות טיסה ארוכה שהנחיתה אותנו בטוקיו בירת יפן ב- 13:35 בצהריים (21/11/2024), לפני הנחיתה כבר מלאנו טפסים למכס ולהגירה של יפן ומיד לאחר היציאה מהמטוס צעדנו לעבר בדיקת הדרכונים והטפסים, התור התנהל כמו סרט נע כאשר אנשי הקרקע המקומיים מכוונים ומזרזים את האנשים לעמוד בשורה ולהתקדם בזריזות ואכן הכל זז במהירות, לאחר המעבר פנינו למסוע המזוודות ע"מ לאסוף את המזוודות ולהתקבץ חזרה כקבוצה. ועכשיו צעדנו לעבר אגף הטיסות היוצאות להמשך הטיסה לניו זילנד, אבל קודם כל יש לנו כ-5 שעות המתנה בטרמינל שעברו די בקלות (יחסית).טיסת אייר ניו זילנד יצאה בזמן (18:45) ולפנינו עוד כ- 10.5 שעות של טיסת לילה עד לעיר אוקלנד שנמצאת בצפון האי הצפוני של ניו זילנד, נחתנו קצת לאחר 9 בבוקר (22/11/2024) באוקלנד (Auckland), הכניסה לניו זילנד "קשוחה" פרט למילוי הטפסים הרגילים אסור להכניס שום מוצרי מזון מהחי ו/או הצומח ובשדה נעשות בדיקות קפדניות בנושא הנ"ל כולל בדיקת ע"י כלבים שלא החבאנו משהו בחפצנו.
גם הליך זה הסתיים, אנחנו אישית זכינו לעבור במסלול המקוצר (עניין של מזל), והתקבצנו ביציאה מהטרמינל (10:20).
במקום כבר חיכה לנו נהג האוטובוס שילווה אותנו בכל הקטע של האי הצפוני.
ניו זילנד - האי הצפוני
האי הצפוני (במאורית: Te Ika-a-Māui, אנגלית: North island) הוא הצפוני מבין שני האיים הגדולים של ניו זילנד. הוא מצוי בין ים טסמן לדרום האוקיינוס השקט כ-2000 ק"מ דרום מזרחית מאוסטרליה. האי הצפוני הוא האי ה-14 בגודלו בעולם ומשתרע על 113,729 קמ"ר. כ-76% מאוכלוסיית ניו זילנד מתגוררת באי הצפוני ורוב הערים המרכזיות ממוקמות בה. בהן אוקלנד, העיר הגדולה ביותר בניו זילנד שנמצאת בצפון האי ועיר הבירה, ולינגטון, בקצה הדרומי של האי.מקור שמו המאורי של האי ,Te Ika-a-Māui (הדג של מאווי), הוא האגדה המאורית על היווצרותה של ניו זילנד. על פי האגדה שט האל מאווי בקנו עם אחיו והעלה דג גדול בחכתו. כשמאוי לא שם לב, התקקוטטו האחים על הדג וחבטו בו בעוצמה. הקנו הפך לאי הדרומי והדג הפך לאי הצפוני, כאשר העמקים וההרים שבאי הם תוצאותיה של מריבת האחים. שמו האנגלי של האי North island ניתן לו כיוון שהוא הצפוני מבין שני האיים הגדולים של ניו זילנד.
היום הראשון לטיול (יום שישי 22/11/2024)
פגשנו את האוטובוס – אוטובוס עם מבנה מיוחד של שיפוע כך שגם מי שיושב בסוף רואה את המדריך (והכביש) מקדימה וגם חלונות גדולים שלא נפסיד כלום מהנוף בזמן נסיעה.התחלנו בנסיעה לכיוון גן הוורדים של שכונת פארנל (Parnell Rose Garden) ולאחר כחצי שעה נסיעה הגענו למקום, סיירנו בין צמחי הוורדים הפורחים וגם נהנינו מהריחות.בסיום הסיור הקצר בגן המשכנו בנסיעה לעבר מוזאון העיר אוקלנד שנקרא גם " מוזיאון המלחמה לזכר הנופלים באוקלנד " (Auckland War Memorial Museum) ושם פגשנו (וקיבלנו הסברים) תצוגות מרשימות בנושאי טבע וסביבה של המקום וגם את סיפורו של העם המאורי ומורשתו האמנותית.מהמוזאון יצאנו בנסיעה לעבר גבעת מייקל ג׳וזף סבאג׳ (Michael Joseph Savage Memorial Park), וממנה צפינו אל אוקלנד ומפרצי הים שלה (13:05).בסיום התצפית נסענו לחוף מישן-ביי (Mission bay Auckland) להפסקת צהרים חופשית במסעדות והדוכנים שלאורך הרחוב בחוף (13:40), קנינו לעצמנו אוכל ופנינו אתו לפארק שלאורך החוף שם ישבנו, אכלנו וצפינו במתרחצים בים ובחוף.בסיום נסענו לעבר המלון שלנו, הורדנו את כל המזוודות וסימננו אותן (הבטיחו שיחכו לנו בחדרים) והמשכנו בנסיעה קצרה לעבר ה"סקיי טאוור" (Sky Tower) – שהוא האטרקציה מספר אחת בעיר, זהו המגדל הגבוה ביותר בניו זילנד עם תצפית נוף מדהימה על העיר מגובה של 328 מטרים! אל קומות התצפית עולים במעלית שקופה. גם הרצפה בחלק ממרפסת התצפית שקופה וניתן לראות דרכה את הרחוב הרחק למטה.
לנועזים יש מספר אטרקציות במרומי המגדל, כגון לקפוץ ממנו בעודם קשורים למערכת חבלים או לטייל על קצה המגדל (קשורים כמובן). זהו המבנה הגבוה ביותר בחצי הכדור הדרומי. בראש המגדל מסעדה מסתובבת ב-360 מעלות (היחידה מסוגה בניו זילנד). בשעות החשכה מואר הבניין מדי פעם בצבעים שונים בהתאם לחג או האירוע המיוחד לאותו יום.פגשנו את האוטובוס – אוטובוס עם מבנה מיוחד של שיפוע כך שגם מי שיושב בסוף רואה את המדריך (והכביש) מקדימה וגם חלונות גדולים שלא נפסיד כלום מהנוף בזמן נסיעה.התחלנו בנסיעה לכיוון גן הוורדים של שכונת פארנל (Parnell Rose Garden) ולאחר כחצי שעה נסיעה הגענו למקום, סיירנו בין צמחי הוורדים הפורחים וגם נהנינו מהריחות.בסיום הסיור הקצר בגן המשכנו בנסיעה לעבר מוזאון העיר אוקלנד שנקרא גם " מוזיאון המלחמה לזכר הנופלים באוקלנד " (Auckland War Memorial Museum) ושם פגשנו (וקיבלנו הסברים) תצוגות מרשימות בנושאי טבע וסביבה של המקום וגם את סיפורו של העם המאורי ומורשתו האמנותית.מהמוזאון יצאנו בנסיעה לעבר גבעת מייקל ג׳וזף סבאג׳ (Michael Joseph Savage Memorial Park), וממנה צפינו אל אוקלנד ומפרצי הים שלה (13:05).בסיום התצפית נסענו לחוף מישן-ביי (Mission bay Auckland) להפסקת צהרים חופשית במסעדות והדוכנים שלאורך הרחוב בחוף (13:40), קנינו לעצמנו אוכל ופנינו אתו לפארק שלאורך החוף שם ישבנו, אכלנו וצפינו במתרחצים בים ובחוף.בסיום נסענו לעבר המלון שלנו, הורדנו את כל המזוודות וסימננו אותן (הבטיחו שיחכו לנו בחדרים) והמשכנו בנסיעה קצרה לעבר ה"סקיי טאוור" (Sky Tower) – שהוא האטרקציה מספר אחת בעיר, זהו המגדל הגבוה ביותר בניו זילנד עם תצפית נוף מדהימה על העיר מגובה של 328 מטרים! אל קומות התצפית עולים במעלית שקופה. גם הרצפה בחלק ממרפסת התצפית שקופה וניתן לראות דרכה את הרחוב הרחק למטה.
חזרנו ברגל למלוננו (JW Marriott Auckland) שנמצא קרוב למגדל (16:00).
המזוודות חיכו לנו כבר בחדרים ופרשנו למנוחה קצרה, ב- 18:30 יצאנו רגלית (כל הקבוצה) לכיוון הנמל הישן לארוחת ערב ראשונה בניו זילנד, ירדנו דרך הרחוב הראשי (Queen Street) עם שלל החנויות שלו, הקישוטים ועץ האשוח (לכבוד חג המולד) לעבר נמל המעבורות הישן וממנו למסעדה הצמודה (The Shucker Brothers) ובסיומה חזרנו ברגל למלון (21:30).
המזוודות חיכו לנו כבר בחדרים ופרשנו למנוחה קצרה, ב- 18:30 יצאנו רגלית (כל הקבוצה) לכיוון הנמל הישן לארוחת ערב ראשונה בניו זילנד, ירדנו דרך הרחוב הראשי (Queen Street) עם שלל החנויות שלו, הקישוטים ועץ האשוח (לכבוד חג המולד) לעבר נמל המעבורות הישן וממנו למסעדה הצמודה (The Shucker Brothers) ובסיומה חזרנו ברגל למלון (21:30).
תם יום הטיול הראשון שלנו בניו זילנד
יום מס' 2 (יום שבת 23/11/2024)
נקבעה לנו יציאה לשעה 08:30 כך שאנחנו קמים מוקדם, יורדים לארוחת הבוקר בחדר האוכל, עולים חזרה לחדר להתארגנות מהירה ויורדים עם כל הציוד חזרה לאוטובוס, המזוודות מועמסות במהירות ובשעה היעודה אנחנו (כל הקבוצה) כבר באוטובוס מתחילים בנסיעה, היעד חצי האי קורומנדל (Coromandel).
לאחר כשעתיים של נסיעה אנחנו עושים הפסקה ראשונה ב- Thames לצורך שירותים + קניות בסופר המקומי עבור פיקניק צהרים שיהיה בהמשך היום. לאחר חצי שעה הפסקה אנחנו ממשיכים בנסיעה עד לעיירה טאירואה (Tairua) שם עצרנו לפיקניק על שפת נהר (Pepe Reserve) ומפגש ראשון עם השקט הניו זילנדי (11:50). בסיום הארוחה חזרנו לאוטובוס, המשכנו בנסיעה לעבר מפרץ קוק (Cooks Beach) ויצאנו למסלול רגלי לתצפית מצוק שייקספיר (Shakespeare Cliff Lookout) הצופה אל מפרץ מרקורי, כאן היה קפטן קוק במסעו הראשון לכאן ב-1769, לאחר הירידה מצוק התצפית נסענו לעבר המעבורת (Whitianga Ferry) שחוצה את המיצר, האוטובוס נשאר בחניה ואנחנו עם טרולים עלינו למעבורת הקטנה שהעבירה אותנו לעבר עיירת הנופש החביבה וויטיאנגה (Whitianga).בירידה מהמעבורת צעדנו לעבר בית המלון שהוזמן לנו ללילה (Albert Number 6 Motel Whitianga) הקרוב והתמקמנו בחדרים (15:50). לאחר כשעה יצאנו מהמלון מצוידים בבגדי ים ואתי חפירה וצעדנו חזרה לכיוון המעבורת שהביאה אותנו (5 דקות שייט) חזרה לצד השני של המיצר שם חיכה לנו האוטובוס ואיתו נסענו כחצי שעה לעבר ״חוף המים החמים" (Hot Water Beach), שם ירדנו לחוף הים וצעדנו לעבר הנביעות של המים החמים על החוף, למקום אפשר להגיע רק בזמן השפל של הים, תופעה ייחודית של מים תרמיים אשר מחלחלים מתחת לחולות החוף. אבל כשחופרים בורות על החוף מתגלים המים חמים כמו מעיין ספא טבעי (יכולים להגיע עד ל-60 מעלות צלסיוס). הרבה אנשים מגיעים לשם עם בגדי ים ומנצלים את המקום כספא ובזמן הגאות הכל מתכסה שוב במי ים, התמקמנו ליד אחד הבורות הקטנים שננטשו הרחבנו אותו והתיישבנו במים החמימים, עם חופרים מעט יותר עם הרגליים מגיעים למים רותחים שיכולים לגרום לכוויות, היה כיף במיוחד כשהטמפרטורה בחוץ 14 מעלות.
יום מס' 2 (יום שבת 23/11/2024)
נקבעה לנו יציאה לשעה 08:30 כך שאנחנו קמים מוקדם, יורדים לארוחת הבוקר בחדר האוכל, עולים חזרה לחדר להתארגנות מהירה ויורדים עם כל הציוד חזרה לאוטובוס, המזוודות מועמסות במהירות ובשעה היעודה אנחנו (כל הקבוצה) כבר באוטובוס מתחילים בנסיעה, היעד חצי האי קורומנדל (Coromandel).
לאחר כשעתיים של נסיעה אנחנו עושים הפסקה ראשונה ב- Thames לצורך שירותים + קניות בסופר המקומי עבור פיקניק צהרים שיהיה בהמשך היום. לאחר חצי שעה הפסקה אנחנו ממשיכים בנסיעה עד לעיירה טאירואה (Tairua) שם עצרנו לפיקניק על שפת נהר (Pepe Reserve) ומפגש ראשון עם השקט הניו זילנדי (11:50). בסיום הארוחה חזרנו לאוטובוס, המשכנו בנסיעה לעבר מפרץ קוק (Cooks Beach) ויצאנו למסלול רגלי לתצפית מצוק שייקספיר (Shakespeare Cliff Lookout) הצופה אל מפרץ מרקורי, כאן היה קפטן קוק במסעו הראשון לכאן ב-1769, לאחר הירידה מצוק התצפית נסענו לעבר המעבורת (Whitianga Ferry) שחוצה את המיצר, האוטובוס נשאר בחניה ואנחנו עם טרולים עלינו למעבורת הקטנה שהעבירה אותנו לעבר עיירת הנופש החביבה וויטיאנגה (Whitianga).בירידה מהמעבורת צעדנו לעבר בית המלון שהוזמן לנו ללילה (Albert Number 6 Motel Whitianga) הקרוב והתמקמנו בחדרים (15:50). לאחר כשעה יצאנו מהמלון מצוידים בבגדי ים ואתי חפירה וצעדנו חזרה לכיוון המעבורת שהביאה אותנו (5 דקות שייט) חזרה לצד השני של המיצר שם חיכה לנו האוטובוס ואיתו נסענו כחצי שעה לעבר ״חוף המים החמים" (Hot Water Beach), שם ירדנו לחוף הים וצעדנו לעבר הנביעות של המים החמים על החוף, למקום אפשר להגיע רק בזמן השפל של הים, תופעה ייחודית של מים תרמיים אשר מחלחלים מתחת לחולות החוף. אבל כשחופרים בורות על החוף מתגלים המים חמים כמו מעיין ספא טבעי (יכולים להגיע עד ל-60 מעלות צלסיוס). הרבה אנשים מגיעים לשם עם בגדי ים ומנצלים את המקום כספא ובזמן הגאות הכל מתכסה שוב במי ים, התמקמנו ליד אחד הבורות הקטנים שננטשו הרחבנו אותו והתיישבנו במים החמימים, עם חופרים מעט יותר עם הרגליים מגיעים למים רותחים שיכולים לגרום לכוויות, היה כיף במיוחד כשהטמפרטורה בחוץ 14 מעלות.
ב- 18:30 עזבנו את החוף ונסענו עם האוטובוס לעבר המלון שלנו שעכשיו האוטובוס מקיף את כל המפרץ ומדלג על המעבורת שמקצרת את הדרך לאנשים בלבד. לאחר התארגנות (ומקלחת) בחדרים יצאנו ביחד לארוחת ערב במסעדה שקרובה לחוף (Kufe bar eatery) ובסיום הארוחה חזרנו ברגל למקום הלינה.תם יום מס' 2 של הטיול
יום מס' 3 (יום ראשון 24/11/2024)
השכמה מוקדמת וב- 07:10 כל הציוד היה כבר על האוטובוס ואנחנו עוזבים את המלון לנסיעה קצרה לכיוון המסעדה בה נאכל את ארוחת הבוקר שלנו (The Espy Cafe) בהזדמנות זאת קנינו לעצמנו גם סנדוויצ'ים לארוחת הצהריים.
לאחר ארוחת הבוקר (08:20) יצאנו ברגל לכיוון המעגן הקרוב ועלינו על 2 סירות עם ריצפת זכוכית ויצאנו לשייט אל השמורה הימית והמערות של חוף הקתדרלה (Cathedral Cove Beach), למקום אפשר היה להגיע בעבר ברגל אבל בעקבות רעידת האדמה שפקדה את ניו זילנד ב- 2021 התמוטט חלק מהצוק ונחסם המעבר הרגלי למטיילים.
לאחר סיום השייט (10:45) עלינו לאוטובוס ויצאנו בנסיעה דרומה, הפסקת צהרים עשינו שוב בעיירה טאירואה (Tairua) על שפת נהר (Pepe Reserve) כמו אתמול, ולאחר הארוחה המשכנו בנסיעה דרומה, עצירה קצרה נוספת (שירותים) עשינו בישוב מטמטה (Matamata) (14:10) והמשכנו בנסיעה דרומה עד לשמורת הטבע של יער עצי הסקויה הענקיים (The Redwood treewalk) שליד רוטורואה (Rotorua) - זהו יער של עצי סקויה שנשתל בראשית המאה ה-20 ובו נשתלו 170 סוגי עצים וצמחים. היום נשארו בעיקר עצי הסקויה שהובאו מקליפורניה בארה"ב. במקום גם שבילי הליכה שנמתחו בין צמרות העצים. עשינו בו מסלול רגלי עד 16:50 ובסיומו נסענו לבית המלון שלנו (Pullman Rotorua) בעיר. בערב נסענו למופע פולקלור מאורי (Te Pa Tu) (ממוסחר) הקבוצה בחרה במתנדב (אני) להיות בצ'יף של הקבוצה שתפקידו להשתתף בטכס לקבל את ברכת הצ'יף המקומי לכניסה לאתר. היה נחמד מאד אבל האוכל לא משהו ובסיום המופע נסענו חזרה למלוננו ללינת לילה.
תם יום מס' 3 של הטיול
יום מס' 4 (יום שני 25/11/2024)
היום הוקדש כולו לאזור רוטורואה (Rotorua), לאחר ארוחת הבוקר במלון יצאנו בנסיעה לעבר שמורת הטבע בעמק וואימאנגו (Waimangu Volcanic Valley) לשמורה הגענו ב- 08:30, זוהי שמורה געשית שעוצבה בשנית ע"י התפרצות הר הגעש טאראורה (Mount Tarawera). עם הנוף הגעשי הייחודי בעולם שנוצר לפני כ-150 שנה. ההתפרצות שינתה את פני האזור. קברה תחתיה אתר תיירותי של אז, מאז ההתפרצות התחדשה הצמחייה והיא אינה שונה מזו שבחלקים שלא נפגעו. בשמורה בריכות מבעבעות מעינות קיטור הפורצים ישירות או דרך האגמים. טיילנו בשמורה מהחלק העליון ועד לאגם רוטאמאהנה (Lake Rotomahana) שהוא גם סוף המסלול למטה ומשם יש "שטל" אוטובוס שמעלה את כל המטיילים חזרה לכניסה של השמורה (11:00). לאחר סיום המסלול חזרנו לעירבהמשך יום זה ביקרנו באתר של אגרודום (Agrodome) כדי ללמוד על ענף גידול הכבשים באווירה קצת תיירותית (לנו היה מאד משעמם). לאחר שעזבנו את המקום נסענו לפארק טה-פויה (Te Puia). הביקור בפארק כולל סיור מודרך באתר הכולל הסברים על התופעות התרמיות, על המאורים, אורח חייהם והאמונות שלהם, סיור בתצוגה אינטראקטיבית על תופעות הטבע והמאורים ובבית הקיווי בו שתי ציפורי קיווי שהן הציפורים הנערצות ביותר על הניו זילנדים, שאפילו קראו לעצמם על שם הציפור המוזרה, הפעילה בלילה (ולכן ה"בית" שלה חשוך ביום על מנת לבלבל אותה שתחשוב שזה יום ותהיה יותר פעילה). בפארק גייזרים פעילים ביותר שכל שעה מתפרצים לגובה של כ- 10 מטרים, בריכות מים חמים וגופרית. סיירנו עד החלק התחתון של השמורה, הגענו לאגם (The Blueys) וראינו את התפרצות הגייזרים של פוהוטו (Pohutu Geyser). בסיום יש רכבת קרוניות שלקחה אותנו חזרה לכניסה לעמק (17:20).את היום סיימנו באתר המרחצאות הפולינזיים (Polynesian Spa) ומשם חזרה למלוננו (Pullman Rotorua) בעיר.תם יום מס' 4 של הטיול
יום מס' 5 (יום שלישי 26/11/2024)
השכמה וארוחת בוקר ולאחר התארגנות קצרה אנחנו מעמיסים את ציודנו ועוזבים את המלון (07:45).
נוסעים דרומה לעבר הפארק התרמי המפורסם והמוצלח ביותר באזור רוטורואה שממוקם כחצי שעה נסיעה דרומית לעיר
ושמו: "וויאוטאפו" (Wai-O-Tapu park), הפארק נפתח ב- 08:30 ומכיוון שהגענו לפני הפתיחה עצרנו לתצפית אל בריכות הבוץ המבעבעות (Waiotapu Mud Pool) ולאחר מכן הגענו ישירות לפתיחה של הפארק,ב-09:45 עזבנו את המקום ונסענו לאתר הגייזר ליידי נוקס (Lady Knox Geyser) הגייזר מתפרץ כל יום בשעה 10:15 למען הקהל הרב לאחר שחומר כימי (סבון) נזרק לתוך לוע המעשן של הגייזר וגורם להפעלתו. הקהל יושב ע"ג יציעי עץ וצופה בגייזר שמתיז מימיו לגובה של 10-20 מטר במשך של כ-5 דקות. בסיום המופע עזבנו את הפארק.אנחנו ממשיכים בנסיעה דרומה ועוצרים לתצפית על מפלי הוקה (Huka Falls) שהם הגדולים בנהר ואיקאטו (Waikato), ומהווים את אחת האטרקציות הטבעיות הפופולריות בניו זילנד. בהם זורמים בממוצע 220,000 ליטרים של מים בשנייה! שנופלים מגובה של 11 מטר. במקום שביל עם תצפיות נוף אל המפלים. מעל למפלים גשר להולכי רגל ועמדת תצפית ממנה ניתן להתרשם מעצמתם ויופיים של המפלים ושל הנהר התכול. המפלים ממוקמים ב-Wairakei Park,בסיום התצפית אנחנו ממשיכים דרומה לישוב טאופו (Taupō) והאגם שצמוד באותו השם (Lake Taupo) ששוכן בלוע וולקני ענקי (11:50) זהו האגם הגדול ביותר בניו זילנד, אורכו כ-40 ק"מ, רוחבו כ-30 ק"מ שם עשינו את הפסקת הצהריים שלנו.לאחר הפסקת הצהריים המשכנו בנסיעה לכיוון דרום מזרח עד לאזור החקלאי שלחופי מפרץ הווקה ביי (Hawke Bay).
עוברים ליד העיר נאפייר (Napier) וממשיכים לקצה הדרומי של המפרץ שם בקצה לשון היבשה נמצאת מושבת הקינון של הסולה האוסטרלית. אין אפשרות להגיע אליה עם האוטובוס ואנחנו עוצרים ב-Gannet Safaris Overland ועוברים ל-2 מיניבוסים קטנים שלוקחים אותנו בדרך עפר אל קייפ קידנפרס (Kidnappers Cape) שם נמצא אזור הקינון של הסולות זהו סוג הסולות הגדול ביותר בעולם ((Colony Gannet. במקום מושבה של מאות עופות מים, הסולות ממריאות נוחתת קרוב אלינו לא מפחדות מאנשים מראה מרהיב.בסיום הסיור אנחנו חוזרים למקום חנית האוטובוס ונוסעים איתו חזרה צפונה לעיר החוף נאפייר (Napier) שם נמצא מקום הלינה שלנו (Shoreline Motel) (19:30). התארגנות קצרה ואנחנו (הקבוצה) יוצאים לארוחת ערב במסעדה מקומית (Lone Star Napier) ובסיומה חוזרים ברגל למקום הלינה (22:00).
תם יום מס' 5 של הטיול
יום מס' 6 (יום רביעי 27/11/2024)
את הבוקר התחלנו בנסיעה קצרה למסעדה ע"מ לאכול ארוחת בוקר ולאחר מכן יצאנו לסיור לאורך הטיילת של העיר נאפייר (Napier Sea Front) ולאחר מכן נכנסנו לעבר מרכז העיר, ב-3 בפברואר 1931 נמחקה נאפייר ברעידת אדמה הרסנית. פרנסי העיר החליטו לשקם את העיר ולבנות אותה בסגנון ארט - דקו עם מבנים מקושטים ומעוטרים במגוון צבעים כשהפסטל שולט בנוף האורבני החביב. העיר שוקמה להיות פנינת אדריכלות יפהפייה המהווה את האוסף העירוני הגדול ביותר בעולם של מבניי ארט דקו - סגנון פופולארי של שנות השלושים של המאה העשרים. המראה מרשים ביותר וניכר הדבר לאורך כל הרחוב הראשי שהוא חצי מדרחוב (Emerson Street) עד לגינה שנמצאת בסופו (Clive Square) וחזרנו לכיוון הרחוב שלאורך החוף שם חיכה לנו האוטובוס (10:00).
עזבנו את העיר לכיוון דרום, נסיעה ארוכה מאד לכיוון עיר הבירה וולינגטון (Wellington) ובדרך עשינו הפסקת פיקניק לארוחת צהרים. כאשר הגענו לעיר נסענו ישירות לתצפית על העיר מראש גבעת ויקטוריה (Mount Victoria Lookout) (17:00). בסיום התצפית נסענו ישירות למלון שלנו ללילה הקרוב (Novotel Wellington) אליו הגענו ב- 18:00 פרקנו ממנו את כל הציוד ונפרדנו מהנהג והאוטובוס. במלון גם הייתה ארוחת הערב.
תם יום מס' 6 של הטיול
יום מס' 7 (יום חמישי 28/11/2024)
התעוררות מוקדמת, ארוחת בוקר במלון ויציאה באוטובוס מקומי (07:45) לכיוון הפוניקולר האדום (Wellington Cable Car) לתצפית נפלאה על העיר ההררית.הפוניקולר מגיע לגנים הבוטניים היפים של העיר (Wellington Botanic Garden) ומהתחנה העליונה התחלנו לרדת ברגל בתוך שבילי הגן, את הסיור סיימנו בגן הוורדים (Lady Norwood Rose Garden) שבתחתית הגן הבוטני, משם נסענו אל מתחם מבני הממשל החשובים של המדינה, הספרייה (Parliamentary Library),בניין הפרלמנט (Parliament House, Wellington), בניין הכוורת העגול (The Beehive – Wellington) שבו שוכנים משרדי הממשלה. בסיום הסיור נסענו לעבר המוזאון הלאומי (Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa) וסיירנו בתוכו כשעתיים ובסיומן נסענו ישירות לנמל המעבורות, הורדנו את כל ציודנו ועלינו רגלית למעבורת (המזוודות עלו בנפרד כמו במטוס) (12:30). השייט לאי הדרומי לקח כשלוש וחצי שעות עם נוף מרהיב בכניסה אל המפרצים של פיקטון (Picton).
בפיקטון ירדנו מהמעבורת, שטל לקח אותנו לאזור קבלת המזוודות ולידו חנה האוטובוס שילווה אותנו בכל הטיול באי הדרומי.
הציוד הועמס ויצאנו לנסיעה של כשעתיים לעבר העיירה נלסון (Nelson) בה נמצא המלון שנהיה בו ב-2 הלילות הקרובים (Delorenzo's Studio Apartments) אליו הגענו ב-19:30. התארגנו במלון (יש מכונת כביסה ומיבש) יצאנו לקצת קניות בסופר המקומי ויצאנו לארוחת ערב בחלקו השני של המלון שנמצא על שפת הנהר ובסיום הארוחה חזרנו לחדרנו.
תם יום מס' 7 של הטיול
יום מס' 3 (יום ראשון 24/11/2024)
השכמה מוקדמת וב- 07:10 כל הציוד היה כבר על האוטובוס ואנחנו עוזבים את המלון לנסיעה קצרה לכיוון המסעדה בה נאכל את ארוחת הבוקר שלנו (The Espy Cafe) בהזדמנות זאת קנינו לעצמנו גם סנדוויצ'ים לארוחת הצהריים.
לאחר ארוחת הבוקר (08:20) יצאנו ברגל לכיוון המעגן הקרוב ועלינו על 2 סירות עם ריצפת זכוכית ויצאנו לשייט אל השמורה הימית והמערות של חוף הקתדרלה (Cathedral Cove Beach), למקום אפשר היה להגיע בעבר ברגל אבל בעקבות רעידת האדמה שפקדה את ניו זילנד ב- 2021 התמוטט חלק מהצוק ונחסם המעבר הרגלי למטיילים.
לאחר סיום השייט (10:45) עלינו לאוטובוס ויצאנו בנסיעה דרומה, הפסקת צהרים עשינו שוב בעיירה טאירואה (Tairua) על שפת נהר (Pepe Reserve) כמו אתמול, ולאחר הארוחה המשכנו בנסיעה דרומה, עצירה קצרה נוספת (שירותים) עשינו בישוב מטמטה (Matamata) (14:10) והמשכנו בנסיעה דרומה עד לשמורת הטבע של יער עצי הסקויה הענקיים (The Redwood treewalk) שליד רוטורואה (Rotorua) - זהו יער של עצי סקויה שנשתל בראשית המאה ה-20 ובו נשתלו 170 סוגי עצים וצמחים. היום נשארו בעיקר עצי הסקויה שהובאו מקליפורניה בארה"ב. במקום גם שבילי הליכה שנמתחו בין צמרות העצים. עשינו בו מסלול רגלי עד 16:50 ובסיומו נסענו לבית המלון שלנו (Pullman Rotorua) בעיר. בערב נסענו למופע פולקלור מאורי (Te Pa Tu) (ממוסחר) הקבוצה בחרה במתנדב (אני) להיות בצ'יף של הקבוצה שתפקידו להשתתף בטכס לקבל את ברכת הצ'יף המקומי לכניסה לאתר. היה נחמד מאד אבל האוכל לא משהו ובסיום המופע נסענו חזרה למלוננו ללינת לילה.
תם יום מס' 3 של הטיול
יום מס' 4 (יום שני 25/11/2024)
היום הוקדש כולו לאזור רוטורואה (Rotorua), לאחר ארוחת הבוקר במלון יצאנו בנסיעה לעבר שמורת הטבע בעמק וואימאנגו (Waimangu Volcanic Valley) לשמורה הגענו ב- 08:30, זוהי שמורה געשית שעוצבה בשנית ע"י התפרצות הר הגעש טאראורה (Mount Tarawera). עם הנוף הגעשי הייחודי בעולם שנוצר לפני כ-150 שנה. ההתפרצות שינתה את פני האזור. קברה תחתיה אתר תיירותי של אז, מאז ההתפרצות התחדשה הצמחייה והיא אינה שונה מזו שבחלקים שלא נפגעו. בשמורה בריכות מבעבעות מעינות קיטור הפורצים ישירות או דרך האגמים. טיילנו בשמורה מהחלק העליון ועד לאגם רוטאמאהנה (Lake Rotomahana) שהוא גם סוף המסלול למטה ומשם יש "שטל" אוטובוס שמעלה את כל המטיילים חזרה לכניסה של השמורה (11:00). לאחר סיום המסלול חזרנו לעירבהמשך יום זה ביקרנו באתר של אגרודום (Agrodome) כדי ללמוד על ענף גידול הכבשים באווירה קצת תיירותית (לנו היה מאד משעמם). לאחר שעזבנו את המקום נסענו לפארק טה-פויה (Te Puia). הביקור בפארק כולל סיור מודרך באתר הכולל הסברים על התופעות התרמיות, על המאורים, אורח חייהם והאמונות שלהם, סיור בתצוגה אינטראקטיבית על תופעות הטבע והמאורים ובבית הקיווי בו שתי ציפורי קיווי שהן הציפורים הנערצות ביותר על הניו זילנדים, שאפילו קראו לעצמם על שם הציפור המוזרה, הפעילה בלילה (ולכן ה"בית" שלה חשוך ביום על מנת לבלבל אותה שתחשוב שזה יום ותהיה יותר פעילה). בפארק גייזרים פעילים ביותר שכל שעה מתפרצים לגובה של כ- 10 מטרים, בריכות מים חמים וגופרית. סיירנו עד החלק התחתון של השמורה, הגענו לאגם (The Blueys) וראינו את התפרצות הגייזרים של פוהוטו (Pohutu Geyser). בסיום יש רכבת קרוניות שלקחה אותנו חזרה לכניסה לעמק (17:20).את היום סיימנו באתר המרחצאות הפולינזיים (Polynesian Spa) ומשם חזרה למלוננו (Pullman Rotorua) בעיר.תם יום מס' 4 של הטיול
יום מס' 5 (יום שלישי 26/11/2024)
השכמה וארוחת בוקר ולאחר התארגנות קצרה אנחנו מעמיסים את ציודנו ועוזבים את המלון (07:45).
נוסעים דרומה לעבר הפארק התרמי המפורסם והמוצלח ביותר באזור רוטורואה שממוקם כחצי שעה נסיעה דרומית לעיר
ושמו: "וויאוטאפו" (Wai-O-Tapu park), הפארק נפתח ב- 08:30 ומכיוון שהגענו לפני הפתיחה עצרנו לתצפית אל בריכות הבוץ המבעבעות (Waiotapu Mud Pool) ולאחר מכן הגענו ישירות לפתיחה של הפארק,
יצאנו למסלול רגלי במסלול הליכה מסודר בין בריכות מבעבעות, בריכות גופרית צהובות - כתומות, מעיינות חמים, בריכות בצבעים עזים של ירוק וטורקיז והרבה אדים. מסלול מרשים שכדאי לא לוותר על אף חלק ממנו. הריח באתר ריח של גופרית, אך מתרגלים אליו די מהר.
עוברים ליד העיר נאפייר (Napier) וממשיכים לקצה הדרומי של המפרץ שם בקצה לשון היבשה נמצאת מושבת הקינון של הסולה האוסטרלית. אין אפשרות להגיע אליה עם האוטובוס ואנחנו עוצרים ב-Gannet Safaris Overland ועוברים ל-2 מיניבוסים קטנים שלוקחים אותנו בדרך עפר אל קייפ קידנפרס (Kidnappers Cape) שם נמצא אזור הקינון של הסולות זהו סוג הסולות הגדול ביותר בעולם ((Colony Gannet. במקום מושבה של מאות עופות מים, הסולות ממריאות נוחתת קרוב אלינו לא מפחדות מאנשים מראה מרהיב.בסיום הסיור אנחנו חוזרים למקום חנית האוטובוס ונוסעים איתו חזרה צפונה לעיר החוף נאפייר (Napier) שם נמצא מקום הלינה שלנו (Shoreline Motel) (19:30). התארגנות קצרה ואנחנו (הקבוצה) יוצאים לארוחת ערב במסעדה מקומית (Lone Star Napier) ובסיומה חוזרים ברגל למקום הלינה (22:00).
תם יום מס' 5 של הטיול
יום מס' 6 (יום רביעי 27/11/2024)
את הבוקר התחלנו בנסיעה קצרה למסעדה ע"מ לאכול ארוחת בוקר ולאחר מכן יצאנו לסיור לאורך הטיילת של העיר נאפייר (Napier Sea Front) ולאחר מכן נכנסנו לעבר מרכז העיר, ב-3 בפברואר 1931 נמחקה נאפייר ברעידת אדמה הרסנית. פרנסי העיר החליטו לשקם את העיר ולבנות אותה בסגנון ארט - דקו עם מבנים מקושטים ומעוטרים במגוון צבעים כשהפסטל שולט בנוף האורבני החביב. העיר שוקמה להיות פנינת אדריכלות יפהפייה המהווה את האוסף העירוני הגדול ביותר בעולם של מבניי ארט דקו - סגנון פופולארי של שנות השלושים של המאה העשרים. המראה מרשים ביותר וניכר הדבר לאורך כל הרחוב הראשי שהוא חצי מדרחוב (Emerson Street) עד לגינה שנמצאת בסופו (Clive Square) וחזרנו לכיוון הרחוב שלאורך החוף שם חיכה לנו האוטובוס (10:00).
עזבנו את העיר לכיוון דרום, נסיעה ארוכה מאד לכיוון עיר הבירה וולינגטון (Wellington) ובדרך עשינו הפסקת פיקניק לארוחת צהרים. כאשר הגענו לעיר נסענו ישירות לתצפית על העיר מראש גבעת ויקטוריה (Mount Victoria Lookout) (17:00). בסיום התצפית נסענו ישירות למלון שלנו ללילה הקרוב (Novotel Wellington) אליו הגענו ב- 18:00 פרקנו ממנו את כל הציוד ונפרדנו מהנהג והאוטובוס. במלון גם הייתה ארוחת הערב.
תם יום מס' 6 של הטיול
יום מס' 7 (יום חמישי 28/11/2024)
התעוררות מוקדמת, ארוחת בוקר במלון ויציאה באוטובוס מקומי (07:45) לכיוון הפוניקולר האדום (Wellington Cable Car) לתצפית נפלאה על העיר ההררית.הפוניקולר מגיע לגנים הבוטניים היפים של העיר (Wellington Botanic Garden) ומהתחנה העליונה התחלנו לרדת ברגל בתוך שבילי הגן, את הסיור סיימנו בגן הוורדים (Lady Norwood Rose Garden) שבתחתית הגן הבוטני, משם נסענו אל מתחם מבני הממשל החשובים של המדינה, הספרייה (Parliamentary Library),בניין הפרלמנט (Parliament House, Wellington), בניין הכוורת העגול (The Beehive – Wellington) שבו שוכנים משרדי הממשלה. בסיום הסיור נסענו לעבר המוזאון הלאומי (Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa) וסיירנו בתוכו כשעתיים ובסיומן נסענו ישירות לנמל המעבורות, הורדנו את כל ציודנו ועלינו רגלית למעבורת (המזוודות עלו בנפרד כמו במטוס) (12:30). השייט לאי הדרומי לקח כשלוש וחצי שעות עם נוף מרהיב בכניסה אל המפרצים של פיקטון (Picton).
בפיקטון ירדנו מהמעבורת, שטל לקח אותנו לאזור קבלת המזוודות ולידו חנה האוטובוס שילווה אותנו בכל הטיול באי הדרומי.
הציוד הועמס ויצאנו לנסיעה של כשעתיים לעבר העיירה נלסון (Nelson) בה נמצא המלון שנהיה בו ב-2 הלילות הקרובים (Delorenzo's Studio Apartments) אליו הגענו ב-19:30. התארגנו במלון (יש מכונת כביסה ומיבש) יצאנו לקצת קניות בסופר המקומי ויצאנו לארוחת ערב בחלקו השני של המלון שנמצא על שפת הנהר ובסיום הארוחה חזרנו לחדרנו.
תם יום מס' 7 של הטיול
מעבר לסיפור האי הדרומי לחץ 👈 כאן 👉
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה